S t e l v i o  t o u r

 Bij de introductie van de Elise werd de Italiaanse Stelvio gebruikt om de auto uit te testen en aan de pers te laten zien. De presentatie gebeurde op 13 september 1995.

Een aantal jaar geleden was er een initiatief in Engeland om deze dag te herdenken en wel door het organiseren van een rit naar en op de Stelvio pas. Hoogtepunt was de lunch, boven op de Stelvio pas.
De organisatie in Engeland heeft echter te lijden gehad van zijn eigen populariteit.
Hoge hotel prijzen en lange afstanden eisten hun tol waardoor vele Lotusliefhebbers werden afgeschrikt.

Onze insteek is inmiddels een stuk milder, heen gehaast en gestres maar rustig de tijd voor het ontbijt, en onderweg ook genoeg tijd de omgeving te bewonderen of te genieten van de lokale specialiteiten.
Op tijd bij het hotel zodat ook daar nog de omgeving kan worden verkend of de dag af te sluiten met een lekker glaasje.

De term uitdaging kan worden verklaard door wat feiten van de rit;
*  3.000 km in 9 dagen.
*  Elke dat genoeg tijd voor een hapje en drankje.
*  Vrijwel elke dag één of twee "atracties" zoals disteleerderij, zalmkwekerij
    enz.
*  Diverse relaties onder hoogspanning door navigatie en stuurfouten.....
*  Kramp in het gezicht door 9 dagen onafgebroken grijns..

De rit wordt volledig georganiseerd met hotelovernachtingen, en routeboek/ tom tom bestand.  De routes zijn duidelijk aangegeven (kaart en afstand) maar ieder is vrij om bepaalde gedeeltes af te snijden of over te slaan om de rijtijd te verkorten.

Voor 2015 worden de eerste plannen alweer gesmeed,
Deze keer gaat de rit naar het noord-westen van Ierland. Vanuit Rotterdam (vrijdag avond) varen we naar Hull. Vanaf daar 2,5 uur rijden naar Liverpool. De hele middag de tijd om deze bijzondere stad te verkennen waarna we in de avond de nachtboot naar Belfast
De volgende ochten brengen we een kort bezoek aan deze stad met zijn beruchte verleden. Volgend doel is Londonderry waar de de komende dagen de reis voortzetten over de "Wild Atlantic Way"  langs de atlantische kust. Hierbij doorkruisen we het gebied van bekend is van de serie "Game of Thrones"

Uiteindelijk hebben we nog een middag in Dublin vanwaar de de nachtboot weer naar Liverpool zullen nemen. Zondag ochtend willen wij dan weer in Rotterdam
ontschepen zodat we de rest van de zondag nog hebben om alles weer op te ruimen!

DOE DUS GEWOON MEE!
en plan een weekje vrij, eerste of 2e week van september

 

 

 

 

VanSTEN engineering | Vrij-Harnasch 22  | 2635BZ Den Hoorn | tel 015 2853313