HOME


Zelf een auto in Engeland kopen.
 

Met de huidige prijzen in Engeland kan het  de moeite waard zijn een Elise in Engeland te kopen.

Wij kunnen de gehele import en het op kenteken zetten van de auto voor u verzorgen. U kunt uiteraard ook zelf de auto bij de RDW laten keuren. Wij controleren uw nieuwe aanwinst en zorgen dat de auto geschikt word gemaakt voor de kenteken keuring.

Voor een Elise van zo'n 7 jaar oud is de BPM rond de 1.000,- 

Zelden is er een echt  "koopje"!
Alle waar naar zijn geld, en dat is natuurlijk ook voor een "goedkope" Elise in Engeland. Daar worden de auto's veel vaker gewoon buiten geparkeerd zodat de metalen onderdelen, zoals de fusee's en draagarmen flink kunnen roesten.
Schade's kunnen door enthousiaste hobbyisten uiterst fantasierijk worden gerepareerd!

voorbeeld van een schade aan het chassis. Eigenlijk is de auto hierdoor "Totall-Loss"

Laat uw droom hier niet door verknoeien en bekijk de auto zorgvuldig! Probeer wat informatie over de auto te weten te komen op bijvoorbeeld het SELOC forum of laat de auto bij een Engelse Lotus dealer keuren als je er zelf te weinig kijk op hebt!

Een "D" registratie duid op een schade auto die gerepareerd is. Op zich mag dit geen belemmering zijn maar extra aandacht is hier toch wel op zijn plaats!

Inmiddels hebben wij zo'n 8 auto's uit Engeland binnen gehad, helaas vielen ze ze stuk voor stuk erg tegen en kwamen er veel "verborgen gebreken" boven water.
Hieronder de top-10 van gebreken:

 1. Beschadiging(en) aan het chassis. Weggewerkt met een los aluminium plaatje.
 2. Lekkende radiateur.
 3. Lekke koppakking.
 4. Lekkende waterpomp.
 5. Versleten en lekkende schokbrekers.
 6. Versleten motorsteunen.
 7. Gecamoufleerde schade's en gerepareerde crashbox.
 8. Terug gedraaide km-tellers.
 9. Achterstallig of geen onderhoud.
 10. Gescheurde uitlaatspruitstuk.

De meeste gebreken zijn best kostbaar. Toch is het voor veel mensen toch de moeite waard een auto uit Engeland te halen, voor al het geld dat er wordt uitgegeven, inclusief de reparaties, hebben ze een goedkope Elise waarbij er toch heel veel nieuwe onderdelen opzitten.

 

 
 Kentekenkeuring en APK

Als je je auto eenmaal hebt moet er nog een kenteken worden aangevraagd.
Dit gaat tegenwoordig vrij simpel bij de RDW, zolang je de keuring maar ZONDER APK laat uitvoeren. Er wordt dan uitsluitend naar het type auto en naar het chassisnummer gekeken. Met 10 minuutjes ben je klaar bij de RDW en kun je je melden bij het loket van de douane voor de BPM aangifte. Hier word aan de hand van een invulformulier en de kundige blik van de douane beambte de BPM bepaald.
Dit kan gelijk betaald worden of je krijgt een accept-giro mee die je dan thuis kunt overmaken.
5 dagen na ontvangst van de BPM krijg je je kenteken opgestuurd en kun je de kentekenplaten kopen en je auto APK laten keuren.

Voor de APK moet je de volgende dingen (laten) veranderen:

 • Koplampunits; deze worden vervangen voor Links gestuurde exemplaren. ( 58,31 per stuk voor de S1, 595,- voor een nieuwe S2 koplamp! incl btw)
 • Omwisselen van het mistachterlicht met het achteruit-rij licht.

Verder moet de auto natuurlijk wel gewoon aan alle APK eisen voldoen.

Alle onderdelen voor het APK klaar maken hebben wij op voorraad en
alle bovenstaande werkzaamheden kunnen natuurlijk ook door ons worden verzorgd!


 


 
Ombouw van rechts gestuurd naar links gestuurd.

Naast de ombouw voor Nederlands kenteken (koplampen, mistlamp en achteruitrijlamp) kunnen wij voor u de auto ook ombouwen van RHD naar LHD

Vanaf 3.950,- incl btw kunnen wij uw auto ombouwen als wij gebruik maken van zoveel mogelijk 2e hands onderdelen. 
Bij gebruik van nieuwe onderdelen is de prijs 4.800,- incl btw. (Prijzen voor een Elise S1)
Het ombouwen van een Elise S2 kost rond de 6.000,- incl btw, afhankelijk van de aanwezigheid van een airco.

Onderdeel pakket voor de dappere doe-het-zelver is er vanaf 2.260,- inclusief BTW.
Voor het ombouwen rekenen wij 40 uur.

In de praktijk blijkt het gebruik van 2e hands onderderdelen nogal tegen te vallen, er is niet veel. Laat u ook niet wijs maken dat de meeste onderdelen te spiegelen zijn! Geknoei en onbetrouwbaarheid zijn het gevolg. De prijs van uw auto zal hierdoor eerder minder dan meer worden. Inmiddels zijn ook voor de ombouw aanbiedingen op internet te vinden. Ook hier geld: voor een dubbeltje zit je niet op de eerste rang......soms word er achteraf nog de btw erbij gerekend..

Onderdelen die worden vervangen:

 • Stuurhuis.
 • Ruitenwisser motor / mechanisme.
 • Kachel behuizingen.
 • Stoelframes.
 • Delen van het dashboard.
 • Kabelboom.
 • Luidspreker panelen / bedieningspaneel verlichting (S2)
 • Kachel en/of airco unit.
 • Middenconsole verplaatsen
 • Remleidingen + remvloeistof
 • Uitlijnen

Bij wat oudere Elise's is het vaak raadzaam gelijk waterslangen en de kachel radiateur te vervangen. Deze zijn er dan toch al uit en vaak zitten ze al tegen lekkage aan.

 

 

 


 
Inspectiebeurt of aankoopkeuring

Het is mogelijk ons in te huren voor een aankoopkeuring. We controleren de auto dan op een aantal punten waarvan door ervaring weten dat hier vaak problemen optreden.
Dit kan bij de verkoper of bij ons. Kosten: 87,- ex. btw, echter zonder reiskosten en binnen een straal van 25 km. Verder weg (bijvoorbeeld bij Target Cars Eindhoven of bij Hofman in Leek) komt er ook nog een uurtarief bij.

Als je de auto al gekocht hebt is het mogelijk een inspectie rapport te laten opstellen. Na een korte proefrit wordt de auto grondig na geplozen en in een rapport met ondersteunende foto's wordt uitgelegd wat er met de auto mis is en wat een reparatie zou moeten kosten. Ook wordt de prioriteit van het mankement aangegeven. Met een kraak in de neus kun je natuurlijk gewoon rijden, met een scheur in een stuurarm niet..

Aan de hand van zo'n rapport kun je zelf beslissen wat je met je auto wilt (laten) doen of niet. Zo hou je de kosten in eigen hand.

Bij sommige mankementen is het mogelijk gebruik te maken van
2e hands onderdelen.

 

 

VanSten engineering | Vrij-Harnasch 22 | 2635BZ Den Hoorn | tel / fax 015-2853313